strandbrunch

Brunch på stranden: En fantastisk start på dagen

Stämningen på stranden är ett perfekt sätt att tillbringa en lat söndag. Vågorna som slår mot stranden, sand mellan tårna och en sval havsbris som går genom håret gör att du är redo att koppla av på nolltid. Kanske en liten yogasession medans du väntar på grillen. Det är ju trots allt det här som semestern handlar om!

Brunch med vänner kan bli ännu roligare när den serveras direkt på sanddynerna! Och du behöver inte vara på camping för att göra detta. Möts upp på stranden och njut av sommaren. Här kommer några idéer för hur du fixar en strandbrunch!

Ta med snacks

Ta med dig några snacks, lite juice och kanske till och med en flaska bubbel för att göra det hela extra speciellt. Servera lite fruktsallad, yoghurt och granola eller till och med bakverk för de välsmakande. Detta är extra viktigt om ni använder kolgrill eftersom det tar en liten stund för den att bli varm. Tänk på att kolla upp eventuellt eldförbud innan du börjar grilla. 

Meny

På menyn: mosad avokado på rostat bröd (du kan rosta brödet på grillen!), sen kan du grilla frukosttacos till. Frukosttacos kan vara grillad kyckling eller nötkött som du marinerat i tacokryddor, och så har du foliegrillat ägg och pico de gallo till. Om din grill har en stekplatta till kan du även göra riven stekt potatis och svamp och mycket mer! Du kan inte göra fel med dessa klassiker till brunch!

Versionen för den lata

Om det inte låter så lockande att vänta på grillen så välj sånt du kan köpa med från ditt favoritcafé eller din favoritrestaurang kvällen innan och ta med dem till stranden.

Dekorationer

Ta med en duk eller några bordstabletter för att lysa upp scenen, samt några blommor eller växter för att skapa liv i rummet. Om du känner dig riktigt kreativ kan du ta med dig ett paraply för skugga!

Vad väntar du på? Det enda som återstår att göra är att packa väskan och åka dit! Glöm inte solskydd, handdukar och en filt när du vill koppla av efter brunchen.