Ge sommarstället med sjötomt ett lyft i sommar

I Halmstad råder det en renoveringsboom bland sommarstugeägarna. Allt fler verkar lägga semestern på att piffa upp sitt smultronställe. Kanske beror det på de senaste årens pandemi då man inte kunnat resa utomlands utan istället tillbringat hela sommaren på sommarstället?

Kanske är också du en av dessa sommarstugeägare som är sugen på att göra något nytt med din sjötomt? Då finns det tusen möjligheter att göra det. Kanske vill du göra bryggan med tillhörande altan till en mysigare plats som dessutom är vindskyddad? Här kan du läsa om hur du fixar den härligaste uteplatsen vid vattnet i sommar.

Bygg med mursten

Att sitta på en uteplats eller brygga vid vattnet är härligt. Problemet är bara att det ofta kan vara ganska blåsigt vid vattnet, speciellt vid havet. Det du kan göra då är att bygga upp en mur med vacker mursten för att skapa lä. En mur blir också ett perfekt insynsskydd som du kan byta om bakom när det är dags för ett bad. Innan du bygger en mur är det viktigt att du läser på om vilka bygglovsregler som gäller för den här typen av byggnationer i din kommun. Här kan du också läsa på om vad du ska tänka på om du även vill bygga en altan tillsammans med muren.

Mursten är ett härligt material som passar perfekt till att bygga avgränsningar och murar med, men även trappor. Det finns i mängder av strukturer och nyanser så att du lätt kan hitta en sten som passar din tomt perfekt. Vad sägs till exempel om stilig blocksten i granit?

Fördelar med att piffa upp utemiljön vid sommarstugan

Den största fördelen med att göra det vackert vid sommarstugan är naturligtvis att miljön blir mer njutbar för dig. Om du ska tänka ekonomiskt är det också bra att veta att en snygg utemiljö är en värdehöjare. Visserligen är sommarstugor med utsikt över vatten heta objekt på marknaden, men det skadar inte att höja värdet lite extra. Genom att investera i din egen utemiljö nu kan du med andra ord tjäna pengar senare om du väljer att sälja.