Hitta på roliga aktiviteter på hemmaplan i sommar

Det ser äntligen ut som vi får en normal sommar efter två långa år av coronarestriktioner. Det betyder att vi kan hitta på betydligt mer än vad som varit möjligt de senaste åren. I denna krönikan kommer du få flera tips på härliga aktiviteter för hela familjen.

Du behöver inte alltid åka utomlands för att få en härlig semester. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land som har mycket att erbjuda. Du kan till exempel hyra en bil och åka på en roadtrip längs våra vägar. Under tiden kan du och ditt resesällskap stanna vid mål ni tycker är intressanta. Ni behöver inte ha några planer utan bara ta dagen som den kommer. Det är det som är så härligt med en bilsemester.

Investera i en SUP

Sommar och fint väder är en bra anledning att komma ut och röra på sig. Du kan till exempel köpa en SUP eller Stand Up Paddle som det egentligen heter. Det är en paddelbräda som du kan använda i din lokala sjö eller ta med på din bilsemester. Det är något väldigt rofyllt över att paddla på havet och bara njuta av naturen. En SUP kan dessutom användas av hela familjen. Det finns många uppblåsbara alternativ som är lätta att packa ner och inte tar någon plats i bilen.

Åk till en nöjespark

Detta året kommer även nöjesparker som Gröna Lund och Liseberg att hålla öppet precis som vanligt utan några restriktioner. Det är alltid ett äventyr som passar alla åldrar. Om du måste resa långväga kan du alltid boka in en övernattning. Många nöjesfält har egna stugbyar eller hotell som ligger precis i anslutning till parken. Andra nöjesparker som du kan besöka runt om i Sverige är:

• Astrid Lindgrens Värld
• Kolmårdens djurpark
• Skara sommarland

Här kan du och resesällskapet enkelt anpassa er efter intressen och vad ni tycker är intressant. För någon som älskar vilda västern är High Chaparral utanför Gnosjö ett måste.

Vandra i naturen

Alla aktiviteter behöver faktiskt inte kosta pengar. Du kan bege dig ut på en vandring i något av Sveriges många natursköna områden. Det är en härlig utmaning samtidigt som du kommer ut i naturen. Det finns flera vandringsleder som är anpassade för nybörjare om det är första gången du ska bege dig ut på en längre vandring. Du kan antingen välja att vandra över dagen eller ta med dig tält och campa.

Om du inte vill vandra kan du även testa på en cykelsemester. Det är också ett härligt sätt att komma ut och röra på sig. Du behöver inte kosta på dig någon dyr cykel utan du kan hyra en för ett bra pris. Sedan är det bara att ge sig iväg. Om du inte har en bra cykelled i närheten av där du bor kan du alltid lasta cyklarna i bilen och åka iväg. Läs även på om hur du bäst packar för en cykelsemester. Hemligheten är att packa så lätt som möjligt och bara ta med det viktigaste.