Hitta rätt hunddagis åt Halmstads-vovven

Under pandemin var det många som skaffade hund både i Sverige och utomlands. Det blev ett sätt att ha sällskap under den sociala distanseringen, och ett välkommet alternativ till motion när gym och sällskapsträning inte var tillåtna. Dessutom var det många som arbetade hemma och därmed äntligen fick tid att skaffa hund.

Halmstad var inget undantag, med resultat att det nu finns många i staden med omnejd som inte riktigt vet vad de ska göra med vovvarna när de ska gå till jobbet. Ett bra alternativ är hunddagis, men då gäller det att hitta ett ställe där det verkligen känns bra att lämna sin pälsbebis. Det är enkelt att hitta hunddagis i Halmstad online, eftersom det finns många små och stora rörelser i staden dit hundarna är välkomna. Här samlas stadens populäraste vovvar, och några ovanliga också, för att spendera dagen medan matte och/eller husse är borta.

Bra att tänka på vid val av hunddagis

För den som aldrig behövt hunddagis förut är det viktigt att känna sig säker på att hunden kommer att få den bästa möjliga vistelsen. Däremot har pandemi-vovvarna inneburit att det blivit allt mer fullbokat på de existerande dagisen, varav många känner en viss desperation och kanske fattar icke genomtänkta beslut. Trots att köerna är långa är det viktigt att dagiset uppfyller följande kriterier:

  • utbildad/erfaren personal
  • god hygien
  • alla hundar är vaccinerade
  • dagishundarna kommer överens med varandra
  • regelbundna promenader

Om det hunddagis du hittat verkar uppfylla alla kriterier är det avslutningsvis viktigt att du besöker det – helst under en arbetsdag så att du får se hur rutinerna går till och hur de övriga hundarna trivs där. Erfaren personal vet att på ett tryggt och bestämt sätt se till att alla hundar håller sig lugna och att det finns möjligheter för dem att ta en time-out för sig själv vid behov.

Vänj hunden vid den nya miljön

Precis som ett litet barn är nervöst inför första skoldagen kan det vara lite svårt för din hund att anpassa sig efter den nya miljön. Så småningom kommer den däremot att få alltfler kompisar och kanske till och med inte vilja slita sig därifrån vid dagens slut. Det kräver lite tålamod, men för att din hund ska trivas så bra som möjligt kan du underlätta vistelsen för den genom att träna den i att träffa andra människor och hundar i förväg. Socialisera den genom att gå till rastgårdar eller caféer där hundar är tillåtna, och vänj hunden vid att få komma till olika miljöer. Kanske du till och med känner någon annan hundägare på samma hunddagis? Organisera en play-date där din hund kan få bli kompis med en framtida ”klasskamrat” så att den känner sig trygg redan från början.

Mutor brukar också fungera med hundar. Har du en vovve som är förtjust i godsaker kan det vara en bra idé att åtminstone i början låta dagispersonalen bjuda på något extra gott då och då. Det får din hund att associera den nya miljön med positiva upplevelse tills dagiset i sig blir en plats den gärna vill komma till.