Allt fler rådfrågar spådamer och medium

I ovissa tider kan det ofta kännas svårt att veta vilka val som är de rätta. Många oroar sig för saker som familj, arbete, vänner och livet i allmänhet, och det påverkar både den fysiska och mentala hälsan. I sådana lägen kan det kännas skönt att få lite vägledning utifrån.

Ett av sätten att få nya insikter på är att vända sig till en spådam eller ett medium. Det finns många olika sorters specialister inom området, exempelvis

  • änglamedium – kanaliserar högre makter och änglar för svar
  • tarotläsare – låter korten guida den som behöver hjälp
  • schamaner – har kontakt med naturens krafter och väsen
  • drömtydare – hjälper dig att tolka dina drömmar

Välj den väg som passar dig bäst

För många människor är det svårt att veta exakt vem man ska vända sig till. Enligt undersökningar brukar svenskar generellt sett inte tro på någon gud eller vara religiösa i traditionell bemärkelse. Det finns vissa skillnader mellan män och kvinnor där kvinnor tenderar att vara mer klassiskt troende, till exempel genom att gå i kyrkan regelbundet. Överlag är svenskar mindre benägna att tro på gudar än människor i andra länder.

Däremot är det många som tror på ”något”, exempelvis en högre kraft eller starka energier. Att det finns någon typ av skapande makt som många kallar för universum eller livskraft, snarare än en personlig gud. Studier har visat att många svenskar, med majoritet bland kvinnor, tror på fenomen som det sjätte sinnet och astrologi och att det finns personer som har speciella gåvor som de kan hjälpa andra med.

Vart ska man vända sig?

För den som skulle vilja rådfråga en spådam, en reiki helare, en astrolog eller ett medium är det enkelt att hitta dem online. Det går även att be om hjälp för sina djurs skull, eller att helt enkelt få en givande konversation med människor som naturligt har en instinkt och begåvning utöver det vanliga. Många ser till exempel tarotkort som enkla rådgivare, snarare än stora avslöjare av den okända framtiden. En spådam eller ett medium kan få en person att komma på andra tankar eller att hitta en ny infallsvinkel, och det kan leda till många nya och konstruktiva insikter som kan vara till stor hjälp.