Nya iPhone 14 släpps i höst

När Apple släpper nya upplagor av sin iPhone varje år är detta ett stort event. I den här artikeln kan du läsa om några av de uppdateringar som väntas göra på den nya modellen gentemot iPhone 13. Du kan också läsa om hur du på bästa sätt kan skydda din nyinköpta mobil.

Apples nya iPhone-modell kommer med största sannolikhet släppas någon gång under hösten. Exakt när är inte känt än. Exakt vilka funktioner den toppmoderna modellen kommer att innehålla är inte heller känt. Vad som står klart är att den förstås kommer att innehålla stora uppdateringar från föregående modell. En annan sak som står klart är att modellens skärm och baksida förmodligen kommer ha samma risk för att spricka som tidigare modeller. Att köpa ett iPhone 14 skal är nog ingen dum idé.

Ett mobilskal är en billig försäkring

Att en trasig skärm kan bli dyr att reparera är inget nytt. Det kan bli dyrt att laga skärmen även på äldre mobiltelefoner. Att skaffa ett mobilskal är därför att betrakta som en billig försäkring. Du har säkert liksom många andra iPhone-ägare varit med om att tappa mobiltelefonen en gång och pustat ut när du tagit upp den igen och kunnat konstatera att skärmen höll. Du känner säker också igen dig i att det är lätt att då invaggas i en falsk känsla av trygghet. Även om skärmen inte spricker första gången du tappar mobilen så ökar risken då för att den kommer att göra det nästa gång. Så se till att ha ett bra mobilskal att sätta på din nya iPhone redan direkt efter att du köpt den. Då slipper du frustrationen som uppstår när du måste lämna in den för reparation.

Intresset är stor inför höstens lansering

Nya iPhone är hett efterlängtad. Några av de senaste årens modeller har i någon mån blivit besvikelser. Inte för att de varit sämre än tidigare iPhone-modeller utan snarare för att nyheterna i många fall uppfattats som underväldigande. Inte för att det spelat någon särskilt stor roll för försäljningssiffrorna. I Sverige är varannan mobiltelefon en iPhone. Så nyfikenheten är stor inför höstens presentation av iPhone 14. Inte mycket är känt ännu kring vilka förbättringar den kommer att ha, så det mesta är rykten. Det kan dock vara värt att gå igenom några av de bästa av dessa.

Vilka är (de beryktade) fördelarna med nya iPhone?

Enligt en läcka kommer den nya serien få större skärmar överlag. Utöver det kommer inga stora designförändringar rent visuellt med undantag för att de nya modellerna kan komma at bli tjockare. Ihärdiga rykten gör också gällande att en ny skalfärg kommer att tillkomma. Du kommer från och med hösten att kunna köpa en lila iPhone 14. Skalet kommer tydligen tillverkas i titanium snarare än rostfritt stål. En konstant förbättring som görs i princip med varje ny generation iPhones är att kameran förbättras. Det kommer förmodligen inte förändras med den 14:e upplagan. Ryktet säger att zoom-funktionen kommer vara kraftigt förbättrad. Även att det kommer att gå att spela in video i 8K upplösning.