Allt fler besöker Halmstad med båt

I Halmstad kan du med båt stanna över nära staden, vid någon vacker strand eller intill skogen. Du kan även utgå ifrån Halmstads hamnar för trevliga dagsutflykter. Stadens fyra olika gästhamnar gör det väldigt enkelt att besöka Halmstad.

Den senaste tiden har allt fler börjat besöka Halmstad med båt. Det beror delvis på att det är en hamnnära stad som har mycket att erbjuda för båtägare. Om du önskar uppleva Halmstad med omnejd med båt är det perfekt att äga en daycruiser som är lite större än en vanlig hardtopbåt men som inte klassas som en kabinbåt. Det finns många fördelar med att ha en daycruiser, speciellt i Halmstad. En daycruiser är den perfekta utflykts- och nöjesbåten. Det är även den båttyp som är bäst att ha för olika typer av vattensporter. Om du vill och planerar att köpa båt är det ett perfekt alternativ.

Daycruiser är perfekta utflyktsbåten

Med en daycruiser kan du snabbt ta dig från en plats till en annan. Det finns ofta även väl tilltagna lastutrymmen på denna typ av båt vilket gör att du kan ta med dig det du behöver för en härlig utflykt. Det finns daycruisers som har kojplatser för helgturer om du skulle önska det. En stor fördel med en daycruiser är att den är enkel och smidig att manövrera. Med en daycruiser kan du med enkelhet göra vad du önskar i Halmstad. Du kan snabbt ta dig ut från hamnen till härliga utflyktsmål. Om du besöker Halmstad kan du enkelt lägga till i hamnen för att äta en god bit mat eller uppleva den magiska skogen och stränderna som finns i området.

Fördelar med en daycruiser

  • Fantastiska köregenskaper
  • Enkel att navigera
  • Perfekt för dagsutflykter
  • Bra utrymme för olika typer av utflykter
  • Olika modeller att välja mellan

Ha koll på sjösäkerheten

När du ska köra båt är det viktigt att du har koll på vilka regler och lagar som gäller när du vistas på sjön. Det finns olika regelverk beroende på vilken båt du har och var du ska köra den. Det är viktigt att ha koll på lagar och regler för en god sjösäkerhet både din skull men även för andras. Hos Transportstyrelsen kan du läsa mer om sjötrafikregler och få en bra översikt över vad som gäller när det handlar om sjösäkerhet. När du har koll på sjösäkerhet och andra saker kring att köra och äga båt kommer du minska risken för olyckor radikalt. Att drabbas av olycka är aldrig roligt och det är ofta mycket kostsamt.

Halmstad erbjuder skimrande hav och härligt kustliv

Varför Halmstad har seglat upp som en riktig storfavorit för båtägare beror till stor del på att Halmstad har en hel del att erbjuda. Halmstad har till exempel ett rikt bad- och kustliv, vilket lockar väldigt många turister till staden. Sedan att det är enkelt att lägga till vid kajen och vistas i Halmstad, vilket även gör sitt till att fler vill komma och besöka den hamnnära staden.