Boka en mysig weekend på Elite hotell i Lund

Känner du att du behöver komma bort ett tag och koppla av? Då är en weekend på ett hotell i Sverige ett perfekt alternativ om du inte har så mycket tid att avvara. Varför inte snegla lite närmare på universitetsstaden Lund? Där finns många sevärdheter och dessutom riktigt bra hotell.

Passa på att bo på Elite hotell Lund under din weekend. Hotellkedjan har hela två hotell i Lund, båda utrustade med härliga rum för avkoppling. Lund är dessutom en spännande stad med anor från medeltiden. Därför finns mycket att se och göra under din vistelse.

Lund har mycket att bjuda på

Lund är kanske framför allt känt som hem åt Lunds universitet, men i staden finns också mycket annat att uppleva. Det är därför inte konstigt att man lockar långväga turister från Saudiarabien och andra länder långt borta. Många semestrar i Lund på grund av de historiska sevärdheterna. Visste du att domkyrkan i Lund är den mest besökta kyrkan i Sverige? Lunds botaniska trädgård med prunkande växtlighet är naturligtvis också värd ett besök. Är du intresserad av konst? Då bör du besöka Skissernas museum. Här kan du se världens största samling av skisser på kända konstverk.

Nöjesliv

Kanske känner du för en härlig middag och lite nöjesliv på ditt besök i Lund? Om du vill äta en riktigt god lunch rekommenderas Malmstens fisk och kök. De är kända för sina välkomponerade luncher och kommer inte att göra dig besviken. Är du istället sugen på klassisk mat med en twist? Besök då Mat & Destillat kvällstid. Här kan du njuta av välkända rätter tillagade på ett utsökt vis.

Kanske vill du också ha lite nattklubbsliv under din weekend? Lunds äldsta nattklubb heter Casanova och bjuder både på dans och goda drinkar. Annars rekommenderas både Herkules och T-bar starkt.

Kort sagt, väljer du att förlägga din weekend i Lund har du mycket att välja på när det gäller nöjesliv, sevärdheter, kultur och mat. Varför inte börja dagen med att besöka Lunds domkyrka för att sedan ta en promenad i den botaniska trädgården? Ät sedan en härlig lunch innan du går tillbaka till hotellet och vilar. På kvällen kan du både dansa och äta gott.