Därför investerar fler i Bitcoin

Intresset för kryptovalutan Bitcoin sköt i höjden när valutans värde ökade i snabb takt. Även efteråt har intresset för kryptovalutor kvarstått, förmodligen för att det är fler som blivit medvetna om att de finns. Eftersom värdet kan öka och sjunka väldigt snabbt finns det en chans att snabbt tjäna mycket på en investering i Bitcoin.

Allt fler investerar i Bitcoin och till viss del även i annan kryptovaluta. Detta tog sin början när Bitcoins värdeökning gjorde att människor fick upp ögonen för chansen att tjäna bra på en investering. En anledning till att Bitcoin och andra kryptovalutor väckt intresse är att det är en form av investeringar som passar för spekulation. Eftersom det är valutor som inte är reglerade kan värdet i förhållande till traditionella valutor svänga mycket snabbt. Därför finns det en chans att på kort sikt göra en stor vinst – och även en risk för att snabbt förlora mycket.

Så investerar du i Bitcoin

Är du intresserad av att testa att investera i Bitcoin kan du enkelt göra det på https://bt.cx/sv/, där du kan göra en snabb affär. Att köpa eller sälja går enkelt eftersom BankID används för identifiering. Fördelar med att använda just denna tjänsten är bland annat:

  • Det är möjligt att både köpa och sälja Bitcoin
  • Du får dina Bitcoins väldigt snabbt – snabbast i Sverige
  • Säkerhetsnivån är väldigt hög tack vare BankID
  • Det finns inga mellanhänder
  • Lång erfarenhet av handel med kryptovaluta
  • Det är även möjligt att handla med Ether, en annan kryptovaluta

När fler är intresserade stiger värdet

Precis som vid många andra investeringar blir det så att ju fler som är intresserade av att köpa kryptovaluta, desto högre blir värdet. Efter toppnoteringarna under 2021 ökade intresset för att handla med Bitcoin. Det i sig är inte konstigt, konstigare är det kanske att intresset är fortsatt högt trots att värdet sjunkit igen. Det kan förklaras med att fler blivit medvetna om att kryptovalutor finns och hur det fungerar – och inte minst att det går att göra stora vinster på att investera i dem. Både företag och privatpersoner väljer i högre utsträckning att investera i Bitcoin och annan kryptovaluta nu. Även om det är ostabila valutor där växelkursen kan röra sig mycket snabbt finns det ett stort hopp om att ha tur och vara bland dem som tjänar bra på sin investering. Det går också att spekulera i Bitcoins kursutveckling genom att köpa certifikat, vilket även det blivit en populär form av investering.

Vad är Bitcoin egentligen?

Tycker du att det låter bra att investera i Bitcoin, men är osäker på hur valutan egentligen fungerar? Det är en helt annan sorts valuta än du är van att handskas med. Kryptovalutor har ingen centralstyrning, det finns ingen riksbank och valutorna är inte heller kopplade till banksystemet på något annat sätt. Ingen nationalstat har ansvar och inget land kan styra eller reglera valutorna. För att upprätthålla säkerheten används istället avancerade kryptografiska lösningar. Det går att tänka på det som motsatsen till säkerhet genom centralisering, eftersom det handlar om blockkedjor, som är en teknik där en distribuerad eller decentraliserad databas används. Det innebär att informationen finns på många platser samtidigt, och tillsammans med krypterade lösningar gör det att säkerheten för valutan blir väldigt hög.